Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Horská dráha pocitov

recenzia | 16. 10. 2024

Na mesiac september som si na knižné štipendium vybrala knihu Tentoraz je to skutočné. Bola to kniha, ktorú som si dávnejšie vyhliadla, no nedostala som sa k jej kúpe.

 

Eliza Linová je dievča, ktoré sa často sťahuje a mení miesto svojho pobytu. Takto to funguje, keď majú rodičia nestabilnú prácu. Eliza odmalička cestuje, a tak je pre ňu ťažké nájsť si priateľov. Ale čo ak sa všetko zmení, keď v Pekingu stretne slávneho herca Caza Sunga. Na školskú esej napíše príbeh o svojom priateľovi. Ten však neexistuje. Lenže čo má robiť, keď sa jej príbeh stane virálnym? No predsa zabezpečiť niekoho, aby hral jej priateľa. A kto to bude vedieť lepšie ako herec? Čo sa stane, keď si uvedomí, že jej na ňom záleží? Ako to bude cítiť Caz Sung? Podarí sa jej túto lož udržať? A ako bude pokračovať príbeh obyčajného dievčaťa a hviezdy šoubiznisu?

 

Táto kniha bola jedna z najlepších, ktoré som v poslednom čase čítala – veľmi dobre napísaná romantická komédia zo školského prostredia. Bola to horská dráha pocitov. V jednu chvíľu som si povedala, že sa tam nič nedeje a je to nudná kniha, a v druhú som sa usmievala nad niečím, čo postava v knihe povedala. Bola ľahká na čítanie a, samozrejme, som si aj poplakala. Túto knihu veľmi odporúčam.

 

Sarah Pomykáčová, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium VI.