Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Tá, čo sa vracia

recenzia | 1. 10. 2019

Kniha od talianskej autorky Donatella Di Pietrantonio ma zaujala hlavne svojou obálkou, plus po prečítaní anotácie som vedela, že sa stane mojou septembrovou knihou.

Román rozpráva príbeh Arminuty, ktorá sa po 13 rokoch života so svojou tetou vracia späť k svojej biologickej rodine, ktorá žije v nie veľmi ľahkých podmienkach. Nedokážem si predstaviť byť v koži hlavnej hrdinky. Z krásneho, pohodlného životného štýlu sa dostala do rodiny, kde nemajú pomaly čo do úst. Žiť v jednej izbe s ďalšími 5 osobami a spať na posteli so sestrou, ktorá sa neustále pocikáva.

Páčila sa mi sila hlavnej hrdinky, ako sa dokázala popasovať so všetkým, čo jej život nadelil. Taktiež sa mi páčila malá Adriana (mladšia sestra), jej odvaha a vernosť k Arminute, ako ju vždy obhajovala a ochraňovala. Nepáčil sa mi, a to maximálne, Sergio (starší brat), ktorý bol extrémne otravný a neznášala som ho z celého srdca.

Inak to bolo úžasné. Boli chvíle, kedy som 10 minút pozerala do stropu, aby som vstrebala, čo sa vlastne práve stalo. Naozaj nádherný inšpiratívny príbeh, na ktorý len tak nezabudnem a určite ho všetkým odporúčam ❤️.

5⭐️/5⭐️

Tamara Holubová, 15 r.

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.