Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

101 esejí, ktoré zmenia vaše myslenie

recenzia | 3. 4. 2024

Jednoduchá a oddychová kniha, kde autorka Brianna Wiest zverejňuje aj niektoré z jej najpopulárnejších esejí. Spomína veci, ktoré nás bavia a tešia, učí o tom, čo emociálne inteligentní ľudia nerobia alebo hovorí o myšlienkach na zamyslenie.

 

Ja som si texty v knihe označila piatimi farbami – ružová pre lásku, modrá pre emócie, oranžová pre šťastie, žltá pre eq a iq a zelená pre myšlienky. Okraje knihy mám zaplnené farebnými papierikmi, pretože sa v nej nachádza plno užitočných textov a je dobré v tom mať prehľad. Vďaka autorke som si uvedomila, ako veľmi je potrebné si vážiť maličkosti, alebo aj samú seba. Pri čítaní určite odporúčam aj sadu „zvýrazňovačiek“, aby ste si každú vec čo vás zaujme, mohli označiť, pretože neviete, kedy sa vám bude hodiť. Ja takýmto knihám hovorím učebnica pre život a toto je jedna z tých, ktoré sa oplatí mať doma.

 

Knihu hodnotím 5/5. Každá strana obsahovala zaujímavé čítanie, a určite to nebolo posledný raz, čo som ju držala v rukách. Aj keby si z nej prečitam každý týždeň inú kapitolu, stále mi dá niečo iné.

 

Diana Popeláková, 16 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium V.