Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Dobrodružstvo skvelých kamošov a KVÍZ

recenzia | 4. 12. 2020

Dobrý deň!

 

Moje meno je Michael Adam Demčák a budem Vás sprevádzať prezentáciou knihy Dobrodružstvo skvelých kamošov. Na túto knihu som sa tešil už dávno, len čo som sa dozvedel, že ju vydali. Kniha je pokračovaním Denníka skvelého kamoša a skvelo dopĺňa sériu príbehov Denník odvážneho bojka 1. – 14. časť. Priznávam, som knihomoľ závislý na knihách Jeffa Kinneyeho.

 

Kto však nečítal ani jednu zo spomínaných kníh, môže sa smelo pustiť do čítania tejto, pretože je to samostatný príbeh. Rád by som Vás poprosil, aby ste sa pri čítaní mojej recenzie sústredili, lebo na jej konci bude kvíz.

 

Hlavnou postavou knihy je Roland (škoda že sa nevolá Ronald), ktorý sa rozhodol zachrániť svoju mamku od bieleho bosoráka. Roland a jeho družina zažijú poriadne dobrodružstvo. Kto by nechcel? Cesta je však plná nástrah, veď čo keby ich zjedli trolovia? Alebo ich začarujú víly? Nespadnú do ľadu? Snáď sa to nestane, veď by bola škoda prísť o takých hrdinov. Dúfam, že som Vám veľa z príbehu nevyzradil a navnadil som Vás na čítanie. Knihu odporúčam všetkým, ktorí majú radi napínavé príbehy a neboja sa bolestí brucha spôsobených smiechom!!!

 

Hoci má kniha 218 strán, čítala sa mi veľmi ľahko a rýchlo vďaka veľkým písmenám. Navyše je plná ilustrácií a ak popustíte uzdu svojej fantázii, môžete si jednotlivé obrázky vymaľovať tak, ako som to urobil ja.

 

Kvíz

 

1. Ako sa volala hlavná postava knihy?

 

a) Radovan b) Riško c) Roland

 

2. Kto napísal knihu?

 

a) Jeff Kinney b) Jano Kinney c) Jeff Kinley

 

3. Ako sa volá kniha ktorú som prezentoval?

 

a) Denník skvelých kamošov b) Dobrodružstvo skvelých kamošov c) Skvelí kamoši

 

Váš Michael.

 

Michael Adam Demčák, 8 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.