Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Aj kvety vedia byť tajomné

recenzia | 16. 5. 2022

Kniha, ktorú som si vybrala na máj, má názov Tajomná lekáreň s podtitulom Záhada čierneho kvetu. Je to už druhá časť série. Napísala ju autorka Anna Ruhe, má 277 strán. Vydalo ju vydavateľstvo FRAGMENT. V slovenčine vyšla len v tomto roku, hoci v Nemecku už v roku 2018. Knihu som si vybrala, lebo som čítala aj prvú časť, ktorá ma zaujala, a tak som mala jasný výber.

 

Luci Alvensteinová žije v starej vile Evii, aj so svojimi rodičmi. No tí ani netušia, aké tajomstvo skrýva ich tajuplný dom – voňavú lekáreň! Odkedy ju Luci s bratom Bennom a kamarátom Matsom objavili, je ich úlohou ju ochraňovať aj so všetkými vôňami, ktoré sa v nej nachádzajú. No, keď sa raz stratí meteoritový prášok – najdôležitejšia prísada všetkých vôní, bez ktorej nedokážu vyrobiť žiadnu z nich, musia sa vydať na odvážnu výpravu plnú prekážok a tajomstiev. Cesta ich zavedie až do Amsterdamu, k záhadnému pestovateľovi kvetov a neskôr k človeku, čo by už VEĽMI dlho nemal žiť. Ale nič nebude ako predtým. Ak chcete vedieť, ako to dopadne, je len jedna možnosť, ako to zistiť.

 

Táto kniha sa mi veľmi páčila. Možno ešte viac, ako prvá časť. Bola napínavá a tajomná. Na začiatku každej kapitoly bola nádherná ilustrácia kvetu. Neviem si predstaviť, lepšiu knihu na máj.

 

Ema Ťažká, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.