Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Ako Julinka zachránila zvieratká z lesa

recenzia | 9. 11. 2022

Chcem Vám predstaviť knihu od spisovateľky menom Rebecca Johnson, ktorá už napísala desiatky kníh. Ja som si vybrala knihu z jej série Julinka malá zverolekárka, časť Nemocnica pre zvieratká. Ilustrovala ju Kyla May. Kniha má 88 strán.

 

Príbeh sa odohráva predovšetkým v ambulancii Julinkinej mamičky. V lese vypukol požiar, a tak Julinka vedela, že budú mať s mamičkou veľa práce. Všetky zvieratká je potrebné zachrániť. Podarí sa to Julinke a jej mamke? Viete, že veterínar si píše rozvrh? Ak sa chcete dozvedieť viac, odporúčam si túto knihu prečítať. Ja už sa teším na ďalšie časti.

 

V mojej predchádzajúcej recenzií som už písala, že mám veľmi rada zvieratá, a preto si vždy vyberám knihy práve o nich. Táto časť bola dobrodružná a dozvedela som sa v nej o takých zvieratkách, o ktorých som ani nevedela, že existujú. Ilustrácie boli veľmi pekné, no čiernobiele. Boli chvíľky, keď som mala chuť vziať farbičku a vymaľovať ich. Na knihe sa mi veľmi páčil aj kvíz na konci knihy, vďaka ktorému som si zopakovala svoje znalosti .

 

Séria kníh Julinka malá zverolekárka je príjemné čítanie pre dievčatá. Okrem pútavého príbehu je napísaná jednoducho, takže je vhodná aj pre mladších čitateľov.

 

Nina Pachovská, 8 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.