Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Bol to všetko dar?

recenzia | 13. 4. 2023

Ako štvrtú knihu v rámci štipendia som si vybrala fantasy od Sarah J. Maas – Na Dvore Z krídiel a zmaru. Dôvodom bolo hlavne to, že je to tretia časť zo série Na Dvore Z tŕňov a ruží, ktorá má od prvej knihy veľmi zaujala.

 

„Amren sa ozvala prvá: ´Mal by si zabiť Verona aj s jeho synmi. Toho pekného spraviť Najvyššim lordom na Jesennom dvore, či už si vybral exil, alebo nie. Život by bol jednoduchší.´“

 

V treťom pokračovaní obľúbenej ságy sa Feyre vracia na Jarný dvor, aby získala dôležité informácie. Zároveň je odhodlaná hľadať spojencov aj na neočakávaných miestach, pretože prebiehajúca vojna ohrozuje všetko, čo je jej drahé.

 

Táto časť sa venuje hlbšiemu rozvíjaniu príbehu a predstavuje nám aj nové nezabudnuteľné postavy ktoré ma častokrát prekvapili svojím konaním.

 

Aj ked nám autorka predstavuje nové charaktery a osoby, nezabudla ani na tie staré a urobila perfektnú prácu. Cez príbeh sme nahliadli do ich často tragickej minulosti, ktorá veľmi dobre objasnila osobnosť a konanie mnohých postáv.

 

Určite vám odporúčam prečítať si celú túto sériu, tak ako asi každú knihu od Sarah J. Maas. Neodporúčam ju ale deťom pod 15 rokov.

 

Alexandra Husárová, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.