Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Charlieho dobrodružstvá

recenzia | 4. 4. 2024

Moje knižné štipendium pokračuje. Odbočil som od príbehov Kapitána Bombarďáka a vybral som si knihu Charlie – mačiatko, ktoré zachránilo život od vydavateľstva Fragment.

 

Kniha ma zaujala titulnou stranou, na ktorej je nakreslené mačiatko menom Charlie.

 

Príbeh sa začína Charlieho rozprávaním o veľkom dobrodružstve, ktoré zažil na dovolenke so svojou rodinou. Charlieho majiteľ Julian naplánoval dovolenku v Mudditone pri mori. Rodinka sa chystá na odchod a Charlieho chcú dať do útulku, ale Julianova dcéra Caroline presvedčí rodičov, aby Charlieho zobrali so sebou, a tak sa začínajú kocúrikove dobrodružstvá.

 

Caroline má za sebou liečbu leukémie a má pocit, že jej nikto nerozumie. So svojou najlepšou kamarátkou Gabi riešia problémy svojsky, a to útekom z domu. Charlie preberá zodpovednosť do svojich labiek a vydáva sa za dievčatami. Svojím konaním prekoná samého seba a behom jednej noci sa z neho stáva záchranca. No sám končí na ulici s túlavými mačkami.

 

„Toto s vami urobí strach. Z rozumnej, logicky uvažujúcej mačky – vlastne z hrdinskej mačky, ktorá prežila mimoriadne nebezpečenstvo, ktorá riskovala život a končatiny, aby sa pokúsila ochrániť svoje zraniteľné, nekonečne milované ľudské mačiatko – sa zmeníte na fňukajúceho, vystrašeného úbožiaka.“

 

Podarí sa Charliemu vrátiť k milovanej rodine? A ste zvedaví, ako jeho príbeh pokračuje? Verte mi, aj vám malý Charlie rád vyrozpráva svoje zážitky z prázdnin.

 

Šimon Gajdoš, 8 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium V.