Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Chlapec, ktorý prežil

recenzia | 4. 12. 2020

Keď som bola menšia, tak som na narodeniny od mojej susedy dostala tretí diel Harryho
Pottera. Popravde, nadšená som z toho nebola, vravela som si, na čo by mi bola kniha, keď som už videla film? No vtedy som bola naozaj na omyle, pretože tá kniha bola úžasná. Síce som čítala už aj prvú časť, ale rozhodla som sa, že si ju prečítam znova, a preto som si na tento mesiac vybrala knihu Harry Potter a kameň mudrcov od spisovateľky J.K.Rowlingovej.

 

Musím povedať, že je to skvelá kniha už od prvého slova. Postavy sú dokonalo napísané. Musím napísať, že som si ich všetky zamilovala, a prirástli mi k srdcu. Myslím si, že toto je presne tá kniha, ktorú si môžu prečítať aj dospelí, a ten príbeh ich neomrzí. Aj keď ste si ju už raz prečítali, budete mať chuť, otvoriť si ju znova, a to je na tom to úžasné.

 

Mnoho vecí bolo v prvom dieli rovnakých ako vo filme, ale niektoré boli naopak podané úplne inak, čím ukázali iný pohľad na situácie. Niektoré scény tam boli zase navyše, čo bolo super. Svet, ktorý dokázala autorka vytvoriť formou knihy, je naozaj neuveriteľný. Pri čítaní budete mať určite pocit, akoby ste dej prežívali spolu s postavami.

 

Príbeh je o chlapcovi, sirote, ktorý vyrastal u svojich príbuzných a jedenásť rokov svojho
života si myslel, že je úplne obyčajný. Avšak potom začal dostávať listy, ktoré mu jeho ujo zakázal čítať a všetkých sa rýchlo
zbavil. Tým viac ho zaujímalo, čo v nich môže byť napísané. Keď už rodine liezlo na nervy nekonečné zbavovanie sa listov, rozhodli sa všetci ukryť v inom dome. Ale ani tam neboli pred korešpondenciou v bezpečí, pretože na Harryho jedenáste narodeniny dvere otvorila záhadná postava a v tom momente sa zmenil mu celý život.

 

Nina, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.