Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Čo ak sa váš plán zmení na to čo ste nechceli?

recenzia | 11. 1. 2023

Keďže som milovníčka fantasy literatúry, musela som skúsiť knihu „Škola dobra a zla“.

 

Sophie a Agatha sú najlepšie kamarátky. Sú veľmi odlišné, ale zároveň veľmi blízke. Sophie je pekná, milá a má krásne vlasy. Agatha je úplne iná ako Sophie. Je mrzutá, temná a nemá žiadnych kamarátov, až na Sophie.

 

Sophie a Agatha pochádzajú z Gavaldonu, kde sa každé štyri roky stratia dve deti. Nikto nemá potuchy o tom, kam zmiznú.V Škole dobra a zla sa z nich potom stanú kladné alebo záporné rozprávkové postavy. Všetky deti sa únosu boja, ale Sophie odmalička sníva, že raz odíde z mestečka, pôjde na Školu dobra a stane sa z nej nádherná princezná. Ale čo ak sa všetko spletie a Sophie sa dostane na Školu zla a Agatha na Školu dobra? Vymenia si počas roka v školách svoje miesta? Alebo sa im ich miesta zapáčia a zostanú v školách? Na tieto otázky vám odpovie kniha Škola dobra a zla.

 

Kniha od amerického spisovateľa Somana Chainaniho s názvom Škola dobra a zla mi takt trochu pripomínala, že je napísaná na spôsob Harryho Pottera, lenže tu sa vyskytuje viac rozprávkových prvkov. Páčili sa mi ilustrácie, ktoré síce neboli na každej strane, ale boli veľmi krásne nakreslené, takže to oceňujem. Kniha má 406 strán, takže sa mi čítala trošku ťažšie. Určite si prečítam aj ďalšie časti, na ktoré sa teším.

 

Viktória Burdová, 10 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.