Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Dievča, ktoré pilo mesačný svit

recenzia | 12. 5. 2020

Ľudia z Protektorátu každý rok obetujú jedného novorodenca čarodejnici z blízkeho lesa. Myslia si, že ak tak neurobia, všetkých pozabíja. Ale pravda to nie je! Volá sa Xan. Obetované deti nezabíja, nakŕmi ich hviezdnym svitom a nájde im milujúcu rodinu na druhej strane lesa.

 

Raz Xan nakŕmila mesačným svitom dievča, ktoré už nebolo úplne maličké. Mala preto obavu, že dievča bude môcť čarovať a niečo zlé sa stane. Rozhodla sa preto, že ju vychová sama. Dala jej meno Luna. Zaumienila si, že Lune o tomto tajomstve povie, až keď bude mať trinásť rokov.

 

Prišiel deň, keď sa v Protektoráte začala prebúdzať sopka. Iba spoločne ju mohli dostať pod kontrolu a zachrániť Protektorát pred skazou. A kľúčovú úlohu v tom možno zohrá práve Luna.

 

Väčšina príbehov sa končí happy endom, a v tomto prípade to ináč nie je. Úlohou Luny je odteraz chrániť mesto.

 

Kniha sa mi veľmi páčila, hlavne časť, kde zachraňovali mesto. Bolo to veľmi akčné a to mám rada. Príbeh má 48 kapitol, ktoré rozsahom nie sú veľké. Napriek tomu, že som si knihu nevybrala ja, ale ostatní štipendisti, veľmi sa mi páčila. Výber bol naozaj vynikajúci.

 

Sára, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.