Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Dievča v ľade

recenzia | 23. 6. 2021

Dievča v ľade je detektívny thriller napísaný Robertom Bryndzom. Je to prvý diel série o šéfinšpektorke Erike Fosterovej.

 

Erika Fosterová sa po dlhšej pauze vracia k policajnej práci, keď v parku v Londýne nájdu zamrznuté telo dcéry jedného významného aristokrata. Ona je tá, ktorá je poverená nájdením a dolapením vraha. No stopy nikam nevedú a zdá sa, že s každou zodpovedanou otázkou sa objavuje ďalších desať a zoznam podozrivých len rastie. Je evidentné, že smrť Andrei je spojená so smrťou ďalších mladých dievčat – imigrantiek, ktoré si do Londýna prišli hľadať prácu. Erika si to neuvedomuje, ale čím je ona bližšie k vrahovi, tým je on bližšie k nej.

 

Na tejto knihe sa mi páčilo ako autor vystihol postavy. Každá mala svoj charakter, minulosť a motívy. Zároveň má kniha veľmi pútavý dej, ktorý vtiahne človeka. Páčili sa mi aj malé zmienky o Slovensku ako krajine. Bol to taký malý detail, ktorý ma príjemne potešil. Knihu by som odporúčala tým, ktorí majú radi detektívne a riadne napínavé príbehy.

 

Natália, 13 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.