Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Do posledného dychu

recenzia | 7. 4. 2021

V mesiaci marec som sa začítala do knihy s názvom Do posledného dychu od autora, ktorého som si práve vďaka tomuto projektu obľúbila, od Róberta Bryndzu. Ako som si pri ňom už zvykla, ani vo 4. časti svojej kriminálnej série ma autor nesklamal.

 

Bol to opäť skvelo napísaný detektívny román, s pútavým, napínavým dejom. Podobný prípad ako tento sa udial tuším aj v 2. časti. Aj vtedy autor prezradil totožnosť vraha už v strede knihy. Avšak kým predtým ma to trocha sklamalo, musím povedať, že teraz mi to nevadilo. Každou stránkou som mala možnosť viac nazrieť do mysle vraha, čo príbehu dodalo viac napätia. A pri tejto knihe som vraha z duše znenávidela.

 

Z knihy plynuli viaceré ponaučenia, z ktorých by si podľa mňa mohol každý z čitateľov niečo vziať. Napríklad, keď Erika povedala: “Nie všetko čo vidíme na internete, sociálnych sieťach, je pravdivé. To prostredie, v ktorom sa pohybujeme, nie je také bezpečné, ako si myslíme. A ľudia, ktorí tam sú, nie sú vždy takí, za akých sa vydávajú. Preto si máme dávať pozor na to, čo s verejnosťou zdieľame.“

 

Čo sa týka Eriky, hlavnej postavy, znova sme mali možnosť dozvedieť sa niečo z jej života, kariéry. Páčilo sa mi, že už pomaly “zabúda”, že stratila manžela a posúva sa o krok ďalej, čo je super. Jednou z výhod tejto časti, ale aj celej série, je, že kniha má kratšie kapitoly. Čo ja osobne na knihách naozaj kvitujem.

 

Kniha sa začína nálezom mŕtveho tela v kontajneri, čo odštartuje nové vyšetrovanie. Opäť máme možnosť stretnúť sa s hlavnou postavou, vyšetrovateľkou Erikou. Kniha je od začiatku zaujímavá, vyšetrovanie nejde ako po masle, dokonca sa
zdá, že z toho nič nebude avšak vyšetrovateľka sa nevzdáva! Takto na záver Vám určite odporúčam prečítať si aj túto časť. Myslím si, že zo neoľutujete.

 

Nina, 15 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.