Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Dobrodružstvá v oblakoch

recenzia | 30. 11. 2019

Knihu Obláčikový ostrov od Rosie Banksovej som si vybrala, lebo ma zaujal jej obal a milé ilustrácie. Je to tretia časť zo série Tajomné kráľovstvo, ale knihy veľmi na seba nenadväzujú, dajú sa čítať v ľubovoľnom poradí. Ostatné diely sú: Kúzelný palác, Údolie jednorožcov a Zátoka morských panien. Mali by vydať ešte ďalšie dve časti.

Príbeh je o troch kamarátkach: Ellie, Summer a Jasmine, ktoré sa pokúšajú zachrániť tajomné kráľovstvo a nedovolia zlej čarodejnici Zášť zničiť celú krajinu, kde vládne jej brat Radovan, ktorého nemá rada. Aby boli všetci smutní ako ona, na každom zo šiestich území je blesk, ktorý môže zničiť celé kráľovstvo.

Podarí sa dievčatám zastaviť zlú čarodejnicu? Budú všetky svety v poriadku? To sa dozviete keď si prečítate túto knižku.

Na knihe sa mi páčilo to, že cestovali do iného sveta a zažívali tam fantastické dobrodružstvá. Zaujali ma aj obrázky, ktoré sú čierno-biele a môžu slúžiť ako maľovanka. Čítalo sa mi to ľahko, cítila som sa akoby som sama bola na obláčikovom ostrove. Odporúčam pre všetky dievčatá, ktoré rady snívajú.

Lucka Halická, 7 rokov

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.