Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Dvaja kamoši a jedna neposedná beštia

recenzia | 6. 6. 2022

Ahojte! Tu je Ela. V mesiaci máj som čítala knihu Beštia a Bethany 1. Napísal ju Jack Meggitt Phillips a ilustrovala ju Isabelle Follath. Kniha má 245 strán a niekoľko kapitol. Vydalo ju vydavateľstvo Stonožka. Teraz vám prezradím niečo z knihy!

 

Ebenezer Tweezer je atraktívny 511 ročný muž, ktorý o pár dní oslavuje narodeniny. Má svoju kamošku beštiu, ktorú už má niekoľko storočí. Vždy, keď si vypýta niečo jesť, tak jej to dá a ona mu ako poďakovanie niečo vyčaruje. Ebenezer potrebuje svoj elixír života. No teraz ho beštia veľmi prekvapí. Po niekoľkých zvieratách, starožitnostiach a kope ďalšieho, chce ochutnať, ako chutí dieťa! Ebenezer tak ide do sirotinca a zo všetkých detí si vyberie Bethany – drzé „decko“, ktorému rodičia zomreli pri požiari. Najprv ju nemá rád a aj by ju dal beštii, ale potom sa s ňou spriatelí. Zje beštia Betany alebo ju Ebenezer zachráni? Všetko zistíte, ak si knihu kúpite v Kníhkupectve na Korze. Alebo si ju požičajte vo Vihorlatskej knižnici.

 

Kniha bola zábavná a trochu strašidelná. Mala veľa obrázkov, niekedy aj na celej dvojstrane. Obálka bola pekná a farebná. A teraz vám poviem jedno veľké tajomstvo. Beštia a Bethany 2 vychádza zo závesov už v októbri 2022! A ja už sa teším na ďalšiu časť. Tak idem čítať ďalšie knihy, aby mi rýchlo ubehol čas. Tak ahooooj!

 

Ela Myciová, 9 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.