Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Hodinová veža

recenzia | 4. 12. 2020

Časodejovia – hodinová veža, je tretí diel ságy o ľuďoch, ktorí vedia ovládať čas. Ságu napísala Natalja Ščerba. Kniha patrí do fantasy žánru a dej sa odohráva na planétach Eflara a Ostala.

 

Eflara, planéta, ktorá bola ohrozená v predošlých dieloch časodejov je zachránená a všetko sa môže vrátiť do normálu. No nie pre Vasilisu, v ktorej srdci sa usadila legendárna modrá iskra. Bude ju vedieť použiť a navrátiť čas do rozoklaného zámku? Vasilisa dúfa, že môže konečne začať študovať časodejstvo, aby naplnila svoj sen a stala sa hodinárkou. No v škole jej život strpčuje riaditeľka a zároveň priateľka jej otca Jelena Mortinová. Ale to je posledná z jej starostí, pretože jej kamarátka, víla Diana, upadla do večného spánku a nemusí sa z neho prebrať. Čas sa kráti a Vasilisa nemôže zaháľať, musí nájsť Dianinu strelu a zachrániť kamarátku.

 

Postavy tejto knihy, hlavne Vasilisa a Feš, si ma získali. Zamilovala som si ich kvôli ich charakteru a vzájomnému vzťahu, ktorý je plný zvratov. Kniha ma nechala vo veľkom napätí a vždy som bola zvedavá, čo sa stane na ďalšej strane. Páčil sa mi koncept príbehu a veľa som sa nasmiala na sarkastických poznámkach Feša alebo Čiernej kráľovnej. Táto kniha sa mi veľmi páčila, osobne ma veľmi mrzí, že sa o nej toľko nevie, pretože táto kniha je úchvatná.

 

Natália, 13 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.