Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Horúce jesenné novinky

info | 16. 9. 2018

Knihy slovenských autorov, na ktoré sme aj vyše roka netrpezlivo čakali, prichádzajú na knižný trh. Ak hľadáte ideálny darček pre svojich blízkych, prípadne si sami chcete spríjemniť chladné podvečery, siahnuť po nasledujúcich dielach sa jednoznačne oplatí.

Arpád Soltész – Sviňa

Po úspešnej prvotine Mäso – Vtedy na východe, prichádza novinár Arpád Soltész s novým thrillerom. Obyvatelia Malebnej krajinky pod Drobnými veľhorami sporadicky miznú. Iní urobia – celkom nečakane – závratné kariéry. Tie dva javy spolu súvisia. Zlo rozožiera krajinu všetkým na očiach, celkom otvorene. Obete sa nebránia, pravdu si nepripúšťajú: to by si predsa mocní nedovolili, ľudia by to predsa nedopustili a im by sa to predsa nemohlo stať.
Nakoniec sa to, samozrejme, všetkým stane.

Jozef Karika – Priepasť

Za svoju predchádzajúcu knihu Trhlina si Jozef Karika odniesol divácku cenu Anasoft litera 2017. Jeho najnovší počin sa preto celkom pochopiteľne stal najobjednávanejšou knihou v predobjednávkach internetových kníhkupectiev. Bývalý lezec trpiaci panickým strachom z výšok narazí na legendu o skalnej plošine v Tatrách, kde neznáma sila núti ľudí, ktorí tam zablúdia, skočiť do priepasti a zabiť sa. Nezvyčajné množstvo smrteľných nehôd v tejto oblasti mu nedá spávať. Rozbehne pátranie na vlastnú päsť, lenže skutočnosti, ktoré odhalí, sa vymykajú ľudskej predstavivosti a chápaniu. Za svoju zvedavosť kruto zaplatí – sám sa ocitne na hrane priepasti. Je stará legenda horských vodcov o nadprirodzenej sile zhadzujúcej ľudí do hlbín iba strašidelná fáma, alebo obsahuje zrnko pravdy?

Veronika Homolová-Tóthová – Mama milovala Gabčíka

Autorka Mengeleho dievčaťa pokračuje v mapovaní slovenskej histórie skrze príbehy obyčajných ľudí, ktorí prežili hrôzy 2. svetovej vojny. Príbeh Jozefa Gabčíka, Anny Malinovej a jej dcéry Alenky (1939) sa týka nás všetkých. Aj vďaka ich odhodlaniu a odvahe sa mohlo po vojne Československo obnoviť v pôvodných hraniciach. O Jozefovi Gabčíkovi sa píše aj v učebniciach pre špeciálne jednotky. O Anne Malinovej nie. A pritom bola pre Gabčíka pred atentátom na Heydricha, ale aj po ňom, veľmi dôležitá. Neprávom sa na ňu zabudlo, lebo sa nezachoval výsluchový protokol z gestapa. Veronika Homolová Tóthová sa rozhodla pripomenúť tento príbeh aj kvôli Anninej dcére – Alene Voštovej. Prišla o mamu, keď mala tri roky, a dlho netušila, kto sú jej skutoční rodičia. Anna sa zapojila do odboja, čím vystavila svoju dcéru mnohým útrapám. Pani Alena sa však na ňu nehnevá: „Som na mamičku hrdá, bola to veľmi statočná žena.“

Príjemné čítanie.