Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Je späť. Matkin. Maxim E. Matkin

info | 5. 12. 2018

Po štvorročnej pauze potešíme fanúšikov autora, ktorý vystupuje pod pseudonymom Maxim E. Matkin. V novinke, ktorá práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART s názvom Zvláštne šťastie, sa mierne odkláňa od tradičných tém svojich románov. Naďalej skúma milostné vzťahy, lenže tie nie sú nikdy odtrhnuté od spoločenského diania. A tak sa politika zrazu dotýka aj životov ľudí, ktorí s ňou nemienili mať nič spoločné. Chceli len milovať, baviť sa, dediť, piť, vychovávať, tvoriť a žiť.

Zápletka môže tentoraz pôsobiť nerealisticky, ale len na prvý pohľad. Lebo všetci tušíme, ako je to naozaj. Žijeme totiž v krajine, kde sa všetci poznajú, veria legendám o svojej miernosti, majú po ruke brokovnice, alkohol, zemiakové placky a mačky aj psov s divnými menami. Je to krajina, kde však obyčajne všetko dobre dopadne, lebo Slováci vedia často inštinktívne odhadnúť, kedy sa v kritickej chvíli pozerať opačným smerom a kedy sa urobiť sprostým.

O autorovi

Maxim E. Matkin je pseudonym slovenského spisovateľa, ktorý svoju totožnosť tají. Mnoho ľudí tvrdí, že vedia, kto to v skutočnosti je, mnoho ďalších zas tvrdí, že Matkin sú práve oni. Nikomu z nich neverte. Matkin sa sám neprezrádza a kto to naozaj je, vie stopercentne len riaditeľ Vydavateľstva SLOVART a ten dal chlapské slovo, že to nikomu nepovie. V každom prípade môže vierohodne vyhlásiť, že Maxim E. Matkin je jeden človek a zatiaľ napísal jedenásť kníh, z ktorých väčšina sú bestsellery: Polnočný denník, Láska je chyba v programe, Mexická vlna, Mužské interiéry, Miluj ma ironicky, Aj ja teba, Nie na ústa, Žiadne prudké pohyby, Úplne najviac, Hviezda jasná a Zvláštne šťastie. Maxim E. Matkin chce touto cestou poďakovať za všetku tú priazeň, ktorej sa mu od čitateľov dostáva, a pripíja na ich zdravie a lásku ku knihám, nielen k tým jeho, ale aj k tým, ktoré napísali úplne cudzí ľudia, o ktorých totožnosti sa nikdy nešpekulovalo. Žite, milujte, premýšľajte, čítajte, nebojte sa, buďte veľkorysí a na zdravie!

Z recenzií

Po dlhých rokoch konečne kniha, ktorá vo mne prebudila všetky zmysly. Asi niet emócie, ktorú by som počas jej čítania neprežila.” – Timka Krauszová, goodreads.sk o knihe Láska je chyba v programe

Skvelé, smiala som sa, aj plakala… trochu citového masochizmu… ale padlo mi to veľmi dobre :)” – Petra, martinus.sk o knihe Mužské interiéry

Inšpiratívna kniha čítaná v čase, keď som niečo také potrebovala.” – Ronnie, goodreads.com o knihe Polnočný denník

“Pán Matkin, ďakujem. Naozaj vám z duše ďakujem. Tento chlap píše surovo, tak ako to cíti a ako to naozaj je. A preto je to také skvelé.” – Jana Hudáková, goodreads.com o knihe Mexická vlna.

TS