Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Keď jedna esemeska zmení život

recenzia | 30. 6. 2022

Carver je obyčajný tínedžer. Má kamošov, robotu a v škole sa mu darí. A potom pošle esemesku: „Chalani, kde ste? Ozvite sa.“

 

Carverov život sa zrúti. Jeho najlepší kamoši Mars, Eli a Blake skončia pod kolesami kamióna. Smútiace rodiny, kamaráti aj spolužiaci sa snažia vyrovnať s náhlou stratou, ale ide to ťažko, keď majú zodpovedného priamo pod nosom. Carver si to dáva za vinu. A bohužiaľ, nie len on. Z členov omáčkovej bandy (ako si hovorili) ostal už len on. Jediná priateľka, ktorú teraz má, je bývala frajerka jeho mŕtveho kamaráta. Záchvaty paniky, vyšetrovanie polície, povedanie zbohom a zmierenie sa.

 

Carverov život nie je príbeh o vine a treste, ale o žiali a o bolesti, o rozlúčkach a o odchodoch, no najmä o nových začiatkoch. O nádeji na lepšie zajtrajšky, ktoré sú doslova na dosah, ale zároveň sa nám zdajú nedosiahnuteľné.

 

Mňa tento príbeh chytil za srdce. Kniha riešila veľmi ťažkú tému, bola napísaná veľmi reálne. Určite si myslím, že stála za prečítanie a dúfam, že ju bude vedieť oceniť viac ľudí.

 

Simonka Burdová, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.