Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Kráľ bez trónu

recenzia | 18. 2. 2021

Na knihe Odvážne srdce (prvý diel) ma upútala obálka, no jej pokračovanie, Kráľ bez trónu, by som si podľa obálky určite nevybral. Obálka mi pripadá skôr ako nejaký román pre dievčatá. OMYL! Nesúď knihu podľa obalu. Druhý diel je rovnako napínavý, ako prvý.

 

Kňažnej Care sa narodí syn, no nie každý v kráľovstve je s tým spokojný. Je totiž synom temného pána a draka Marboga. Unesie ho Carina mama, aby ho zabila pred tvárou Marboga. Will, hlavná postava, pomôže Care a spolu s niekoľkými spoločníkmi sa vydajú na misiu zachrániť ho.

 

Tento boj dobra a zla má viac prehier ako víťazstiev. Dôležitým momentom deja je však stretnutie s Prvým Kováčom, tvorcom Risnie, ktorý odovzdá Willovi a jeho priateľom špeciálne dary (schopnosti). Sprvoti ich nevedia používať, ale neskôr v meste založia školu darov Prvého Kováča. A vtedy na mesto zaútočí drak Marbog…

 

Kniha ma vtiahla do vymysleného sveta a komplikovaný dej ma držal v napätí od začiatku do konca. Páčilo sa mi, ako tvorca Risnie s dôverou daroval schopnosti odvážnym mladým ľuďom, aby zachránili celý ním vytvorený svet. Jediné, čo ma mrzí je, že kniha mala len 258 strán a bola rýchlo prečítaná. Dúfam, že Juraj Vojtáš sa bude ďalej venovať písaniu a ja sa dočkám pokračovania tohto skvelého príbehu.

 

Šimon, 13 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.