Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Kráľovná vetra a tmy

recenzia | 6. 3. 2020

Kráľovná vetra a tmy je treťou časťou skvelej Tieňoloveckej ságy od úspešnej autorky Cassandry Clare. Bola vydaná vo vydavateľstve Slovart v roku 2018. Túto knihu som sa rozhodla si prečítať, pretože som veľkou fanúšičkou fantasy a zaujali ma prvé dve časti ságy, ktoré dopĺňa.

 

Láska medzi Julianom a Emmou je stále silnejšia, a teda i nebezpečnejšia. Prináša so sebou prekliatie, ktoré má moc zničiť životy nielen im, ale aj ich rodine a priateľom. A práve, keď našli spôsob, ktorým by mohli túto zložitú situáciu vyriešiť, im ich nepriateľ ukradol život milovaného člena rodiny. To vedie Juliana k tomu, aby sa vzdal svojich citov nielen k Emme, ale i k celému svetu a takto pokračoval v boji proti zlu. Nové boje, neočakávané zvraty, nebezpečné tajomstvo a snaha získať naspäť obávaný Čierny zväzok nedajú Tieňolovcom vydýchnuť ani na minútu.

 

Všetko má svoj koniec a Tieňolovecká sága má ten najlepší záver, aký som kedy čítala. Poprepletaný dej a silné charaktery postáv dodávajú tomuto príbehu šmrnc, ktorý by ste určite očakávali v diele tak úspešnej autorky, ako je napríklad Cassandra Clare. Veľmi sa mi páčili emócie, ktorým som sa pri čítaní tejto ságy nemohla vyhnúť. Vrelo ju odporúčam tínedžerom i dospelým, ktorí sa radi stratia vo svete fantasy.

 

Klára, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.