Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Kto je polovičný princ?

recenzia | 1. 4. 2021

Harry Potter a Polovičný princ je šiesty a predposledný diel série Harry Potter. Séria Harry Potter je zo žánru fantasy a jej hlavnou postavou je – teraz už šestnásťročný – čarodejník Harry Potter.

 

Dej tejto fantasy knihy je o hrozbe, ktorá už dlho visí nad čarodejníckym svetom. Spomínaná hrozba má podobu Lorda Voldemorta a v šiestej knihe začína naberať desivé kontúry. Každý deň prídu nové správy o zmiznutiach a úmrtiach. Na to, aby sa Harry mohol postaviť Lordovi Voldemortovi, musí najprv zistiť viac o Voldemortovi samotnom. No možno, nebude mať dosť času, pretože aj tam, medzi bezpečnými múrmi Rokfortu, sa nachádzajú temné sily, ktoré len čakajú na vhodnú príležitosť k útoku.

 

Šiesty diel vnímam ako kľúčový. Táto kniha posúva dej dopredu. Vidieť, že sa v príbehu schyľuje k poslednému súboju. Zároveň cítiť aj to, že postavy sú staršie a prechádzajú si svojimi vlastnými problémami. Páčilo sa mi, ako nám autorka dovolila nahliadnuť do spomienok a do obdobia detstva samotného Voldemorta. Tak ako v celej sérii, ani v tejto knihe nechýba humor a napätie.

 

Natália, 13 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.