Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Kúzelné zrkadlo „hviezdnych priateliek“

recenzia | 21. 10. 2019

Prvý diel série Hviezdni priatelia s názvom Kúzelné zrkadlo som si vybrala preto, lebo som sa už s jednou knihou od Lindy Chapmanovej stretla. Kniha je určená čitateľom od 8 do 13 rokov. Vystupujú v nej štyri deti. Sú to v podstate hlavné postavy príbehu. Hrajú tam aj zvieratká.

Jedného dňa sa dievčatká Maia, Sita a Lottie vybrali do lesíka za babičkinou chalúpkou. Maiina staršia sestra sa v poslednom čase správa čudne a oni chcú s pomocou kúzelných zvieratiek túto záhadu vyriešiť. Každá z dievčat má so sebou jedno hviezdne zvieratko. Maia líšku menom Papraď, Sita veveričku Borievku a Lottie srnku menom Vŕba. Každá z nich má rôzne kúzelné schopnosti, ktoré vie ovládať. Maia má schopnosť vidieť do budúcnosti. Sita vie liezť rýchlo po stromoch a rýchlo skákať. Lottie zas lieči akékoľvek zranenie. A potom tu je ešte jedna ich kamarátka Ionie s divou mačkou Pŕhľavou. Ona má moc odohnať duchov.

Táto kniha je kúzelná. Je plná fantázie a dobrodružstva. Keď ju čítam, tak nič iné okolo mňa nie je, lebo je to fantastická kniha.

Viktória, 10 r.

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.