Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Láska, ktorá bude planúť naveky! Tretí a záverečný diel populárnej fantasy romance

recenzia | 7. 6. 2022

Zlo si vždy hľadá cestu. My mu ju iba nesmieme ukázať.

 

Lou strávila celý svoj život na úteku. A teraz, po tom, čo jej Morgane zasadila drvivý úder, prišiel čas získať späť to, čo jej právoplatne patrí.

 

Ale toto už nie je Lou, ktorú jej priatelia poznali. Toto už nie je Lou, ktorá si získala chasseurovo srdce. Temnota ju pohltila a tentoraz bude potrebné viac, než len láska, aby ju z jej pazúrov získali späť.

 

A zatiaľ, čo Lou bojuje so svojimi démonmi, a čarodejnice, chasseuri či duchovia zeme sa pripravujú na záverečnú bitku, Reid čelí príšernej voľbe: zničujúca obeť alebo smrť všetkých, ktorí sú mu drahí? Milenci, ktorým hviezdy nepriali, zvedení k sebe osudom či prozreteľnosťou, životom i smrťou, bohmi alebo možno monštrami – toto všetko skončí v plameňoch.

 

Nebudem vám veľmi popisovať dej, aby som neprezradila zápletku predchádzajúcich dielov. No ozaj som si vydýchla, že je tretia kniha uzavretá a je v nej vysvetlené všetko, čo som chcela vedieť. Uff. Úplne by som nestála ani o doplnkovú knižku. To ale nemení nič na tom, že sa s nami autorka Shelby Mahurin ešte pekne pohrala.

 

Po dočítaní predchádzajúceho dielu som naozaj mala chuť knihou hodiť o stenu. Nikdy by som to neurobila, ale viete, ako to myslím. Pokiaľ to cítite rovnako, musím vás upokojiť. Zakončenie série nie je také hrozné, ako som čakala. Dokonca, záverečný dej do príbehu celkom sedí. Ale v polovici knihy príde ďalší zvrat, z ktorého som mala najprv úplne rovnaké pocity ako predtým a musím uznať, že ten zvrat sa nakoniec podaril.

 

Postavy pribudnú, ale nijako výrazne. Navyše sa stretávame aj so starými tvárami, ktoré nás najskôr trochu prekvapia. Akcie je v knihe požehnane, a keď sa dej rozbehne, už sa kniha ťažko odkladá.

 

Verdikt: Dôstojné zakončenie série a naozaj napínavý koniec, ktorý som si užila. Keď pretrpíte druhý diel, trojka je už odmenou.

 

Soňa Čisľáková, 13 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.