Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Lokiho cesta za lepším správaním

recenzia | 20. 6. 2024

Ahojte! Dnes vám predstavím knihu Loki – Príručka slušného správania pre nespratných Bohov. Napísal a ilustroval ju Louie Stowell. Vydalo ju vydavateľstvo Slovart a má 234 strán.

 

Táto kniha je o bohovi chaosu a podfukov, Lokim. Je uväznený na Zemi v tele jedenásťročného chlapca, pretože všetkým z Asgardu liezol na nervy svojimi klamstvami a srandičkami. Na to, aby sa dostal naspäť, musí robiť dobré skutky a má na to mesiac. Bude tam na neho dávať pozor: jeho brat Thor, akože mama – Hyrrokkin, akože otec – Heimdall a zázračný denník, kde si všetko zapisuje. Za dobré skutky sa mu body pridávajú a za zlé odrátavajú. Počas pobytu na Zemi sa bude stretávať s ľuďmi a s ich zvykmi. Ak chcete vedieť, či sa mu podarí vrátiť späť na Asgard, tak si prečítajte túto knihu.

 

Táto kniha sa stala mojou najobľúbenejšou. Bola písaná formou denníka. Každú stranu mi spríjemnili krásne ilustrácie. Najviac sa mi páčil Loki, pretože máme veľa spoločného a najmenej Hyrrokkin. Odporúčam ju každému, kto má rád vtip a kúzla.

 

Tobias Briľak, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium V.