Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Magický expres

recenzia | 10. 1. 2020

Kniha rozpráva príbeh o trinásťročnom dievčati, Flinn. Flinn vždy nosila károvanú košeľu a široké nohavice, mala krátke ryšavé vlasy.
Jedného dňa sa Flinn ocitla vo vlaku, no nebol to celkom obyčajný vlak. Bola to škola, ktorá mala názov Svetový Expres. Prešla do jedálenského vozňa. Po chvíli stretla madam Florettovú, ktorá držala v rukách dosku a o ktorú jemne búchala, za ňou bol húf žiakov, ktorí boli oblečení v rovnakých uniformách. Hneď potom prišiel aj riaditeľ, ktorý sa volal Daniel.
Flinn nemala cestovný lístok, bez ktorého v škole nemohla študovať. Napadlo ju, či by nemohla vypomáhať Fedorovi, ktorý pracoval v jedálenskom vozni, a tak si zarobiť na lístok. Daniel súhlasil. Vlak už mal ísť, no Flinn ostala, aj keď nemala lístok. Raz v noci sa vybrala do spacieho vozňa, kde ju pristihla madam Florettová. Bolo jasné, že to povie Danielovi. On sa rozhodol, že ju nechá študovať aj bez lístka, pretože ju chcel mať pod dohľadom. Keďže išla do prvého ročníka, dostala aj prvácky rozvrh, ktorý bol napísaný na kartičke.

 

Rozvrh hodín 1. ročník:
Vždy od 8:00 do 12:30
Pondelok: hrdinstvo
Utorok: vystupovanie
Streda: bojové umenie
Štvrtok: stratégia a perspektívy
Piatok: komunikácia

 

Flinn nakoniec nechajú študovať aj bez lístka. Našla si aj priateľov, Pegs a Kasim. Obaja sa čudovali, ako je možné študovať bez lístka. Medzičasom sa Flinn dozvedela, že v tomto exprese študoval aj jej brat Jonte. Flinn pátrala po svojom bratovi a udalostiach, ktoré predchádzali jeho zmiznutiu. Okrem toho, že si našla veľa kamarátov, zažila veľa dobrodružstiev a napätých chvíľ, ktoré som čítala so zatajeným dychom.
Na tejto knihe ma zaujal samotný príbeh mladej Flinn a sila priateľstva, ktorá sa v exprese vytvorila. Ide o fantasy príbeh. Kniha má hlavnú hrdinku dievča, no na svoje si prídu aj chlapci. Prajem Vám veľa zážitkov pri čítaní knihy.

 

Sára Stebnická,11 rokov

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.