Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Malá veľká čitateľka

recenzia | 21. 7. 2020

Má päť rokov, rodičia sa o ňu veľmi nestarajú a tak si číta. A číta naozaj veľa (aj keď jej rodičia si myslia, že pre ňu bude oveľa lepšie pozerať televízor). Keby ste ju nepoznali, volá sa Matilda a je to naozaj neobyčajné dievča. Knihu o nej napísal britský spisovateľ Roald Dahl.

 

Keď Matilda nastúpi do školy, všimne si jej šikovnosť pani učiteľka Medušková a hneď si ju obľúbi. Na rozdiel od Matildiných rodičov, chce pre ňu len to najlepšie, bráni jej v tom však riaditeľka školy, šialená pani Byvolská, ktorá nenávidí deti. Našťastie Matilda objaví v sebe superschopnosť a vďaka nej sa postará o to, že nakoniec bude všetko tak, ako to malo byť odjakživa.

 

Kniha sa mi naozaj páčila, prečítala som ju za chvíľu. Matilda bola veľmi milé dievča, tak ako ona, aj ja veľmi rada čítam. Bola aj veľmi odvážna, zábavná a spravodlivá. Jej rodičia a riaditeľka školy mi šli dosť na nervy, preto som bola veľmi zvedavá ako to s nimi nakoniec dopadne. Ak ste zvedaví aj vy, odporúčam Vám prečítať si tento zaujímavý príbeh.

 

Lucka, 8 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.