Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Mať tak o koliesko viac!

recenzia | 25. 11. 2020

Dobrý deň!

 

To som opäť ja, Michael, a budem Vás sprevádzať prezentáciou knihy Mať tak o koliesko viac. Dúfam, že sa Vám bude páčiť.

 

Najprv som zaregistroval seriál vo vysielaní  RTVS, a keď som zistil, že existuje aj kniha – výber druhej knihy do knižného štipendia bol jasný. Túto knihu som si vybral hlavne kvôli tomu, že je to niečo ako encyklopédia o vážnych vynálezoch, ktoré prinieslo 20. storočie.

 

V knihe je spracovaných 52 naozajstných príbehov. Dozviete sa napríklad, kto vymyslel lietadlo, guľôčkové pero, semafor, práčku, papierové vreckovky, internet, vrtuľník a dokonca sa dozviete aj o BEATLES! Sú tam mnohé veci, ktoré som vôbec nepoznal, keďže sa už teraz nepoužívajú alebo iba veľmi málo – video, písací stroj či volkmen.

 

Na tejto knihe sa mi páčilo, že v každom príbehu je veľa obrázkov a nie je taká nudná ako väčšina encyklopédií. A páčilo sa mi aj, že nie je len o vynálezoch, ale aj o ľuďoch – skupine BEATLES. O hudobníkoch, ktorých pozná celý svet. No a nepáčilo sa mi, že je v knihe toho tak málo. Ale inak, by som tejto knihe dal 10/10 hviezdičiek. Takže budem rád, ak otec a syn Popovičovci napíšu ďalších minimálne 104 častí.

 

Napriek odporúčaniu autora čítať každý týždeň v roku po jeden príbeh, knihu som prečítal za týždeň a stále v nej listujem. Odporúčam ju všetkým zvedavým deťom, ktoré majú radi vynálezy a netušia ako vznikli. Knihu je vhodné čítať spolu s rodičmi alebo starými rodičmi tak, ako som to robil ja, nakoľko sme pri čítaní zažili veľa zábavy a oni s radosťou pospomínali na svoju mladosť.

 

Dokonca je ku knihe aj pracovný zošit a CD, ktorý mám tiež doma. Je to super kombinácia pre milovníkov encyklopédií a náučných relácií, ku ktorým sa radím aj ja. Snáď budem mať časom aj ja v hlave o koliesko viac a budem vynálezcom v oblasti medicíny.

 

Michael Adam Demčák, 8 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.