Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Môj otec a mama Anny Lososovej? Tak to teda nie!

recenzia | 12. 1. 2022

Kniha plná vtipných, ale aj vážnych situácií – to je detský román Christine Nostlinger. Čítal sa ľahko, vžila som sa do príbehu, ktorý však podľa mňa skončil veľmi rýchlo.

 

Hlavnými hrdinami sú Jakub a Anna. Sú to dvaja spolužiaci, ktorí sa nemajú veľmi v láske. Spojí ich však puto medzi ich rodičmi. Jakub sa má postarať o novú spolužiačku Annu, ktorá sa prisťahovala s mamou do ich mesta kvôli láske. Áno, tou láskou je práve Jakubov otec. Obe deti nesúhlasia so vzťahom svojich rodičov, ktorý má vyústiť do svadby. Jakub má rád svoju mamu, inú nechce. A Annou tak robia všetko pre to, aby ich rozdelili.

 

Podľa mňa je v knihe trošku „otrepaná“ zápletka, známa z mnohých televíznych filmov či seriálov, ktoré som už videla. Autor ju však zachytáva vtipne a ľudsky. Je to aktuálna téma, keďže dnes mnoho detí vyrastá v neúplných rodinách a môže sa stretnúť s „novým rodičom či súrodencom“. Deti žijú v striedavej starostlivosti, bojujú o pozornosť rodičov. Pre moju vekovú kategóriu je to celkom zaujímavé čítanie, ja však mám radšej už trochu náročnejšie knihy z iného žánru a hlavne dlhšie!

 

Anastázia Novotná, 10 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.