Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Nevyriešený prípad

recenzia | 15. 3. 2021

Tento mesiac som sa začítala do pokračovania detektívnej série od autora Robertu Bryndza. Táto časť, v poradí tretia, niesla názov Temné hlbiny. Po prečítaní prvých dvoch kníh som očakávala opäť dokonalo napísaný príbeh s nečakaným koncom. A musím povedať, že som sa nemýlila.

 

Ako už býva zvykom, aj v tejto knihe sa stretávame s vyšetrovateľkou Erikou a novým prípadom, ktorý musí vyriešiť. V tomto dieli, to však mala veľmi ťažké, pretože sa stretla s prípadom starým 26 rokov. Musím povedať, že som si dokonca Eriku aj viac obľúbila, pretože v predchádzajúcich príbehoch mi prekážalo, že nerešpektovala svojho nadriadeného a viac-menej si robila to, čo chcela. Tu sa to však zmiernilo a naozaj ma to potešilo. Celkovo mi prišla viac priateľskejšia. Myslím si, že koniec bol naozaj nečakaný, a každému čitateľovi dá zabrať jeho rozuzlenie. Avšak, už v 3/4 knihy, boli menšie náznaky a “návnady”, ale aj tak som podobný záver nečakala.

 

Pri čítaní som narazila na pár chýb v preklade, napríklad sa tam vyskytlo slovíčko opáčiť, ktoré mi v kontexte danej vety nedávalo zmysel. Avšak, to sa dalo v pohode zvládnuť. Naozaj by som knižke vytkla len toto. Inak je naozaj výborné napísaná. Zápletka úžasná. Všetko zaujímavo poprepletané. Dej sa každou stranou zamotával. Postavy nesklamali. Úžasne napísané. V tejto časti som si obľúbila Erikinu sestru Lenku a jej deti, ktoré dej knihy naozaj spestrili.

 

Takto na záver si myslím, že ak siahnete po knihách od Roberta Bryndzu, tak to neoľutujete. Ale
začnite úvodom série Dievča v ľade, aby Vám nič neuniklo.

 

Nina, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.