Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Nezblázni sa, mamička

recenzia | 3. 10. 2019

Na začiatok knižného štipendia som si vybrala opatrne, útlu knihu od Gabriely Futovej, Nezblázni sa mamička. Ale aj preto, lebo už som sa s knihami Gabriely Futovej stretla, a veľmi ma zaujali. Gabriela Futová je slovenská spisovateľka a žije v Prešove. Píše vtipné príbehy o skutočných šibalstvách, len postavy si vymýšľa.

Táto kniha je určená pre deti od 8 do 10 rokov. V knihe vystupujú tri deti so svojimi rodičmi, dvaja chlapci, Piško a Siso, so svojou mladšou sestrou Dášou. Tieto deti stále vymýšľajú rôzne hlúposti, ktoré neskončia najlepšie. Samozrejme, že za to musia niesť následky, no ani to ich neodradí vymýšľať rôzne ďalšie hlúposti. Raz ich mame kamarátka poradila, aby deti vzala do útulku. Deti načúvali za dverami a keďže nevedeli, čo je útulok, tak si mysleli, že sa ich chce mama zbaviť. Piško a Siso nechceli, aby ich mama dala do útulku. Raz si Piško zlomil nohu a musel ísť do nemocnice, keď sa prebral, uvidel mamu. Myslel si, že Sisa a Dášu už odviedla do útulku. Keď sa so svojou obavou zveril mame, tak sa zasmiala a všetko mu vysvetlila.

Tieto príbehy sa čítali ľahko. Kniha sa mi páčila hlavne preto, lebo spisovateľka, aj keď príbehy boli skutočné, ozdobila ich fantáziou. Odporúčam ju všetkým deťom, ktoré majú radi zábavné príbehy.

Sára Stebnická, 10 r.

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.