Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Nočný lov Roberta Bryndzu

recenzia | 18. 2. 2021

Tento mesiac som sa začítala do kriminálky s názvom Nočný lov od autora Roberta Bryndzu. Už pred pár mesiacmi som písala recenziu na knihu Dievča v ľade, a táto knižka je pokračovaním detektívnej série s vyšetrovateľkou Erikou Fosterovou.

 

 

Čo ma ale na románe trochu sklamalo bolo, že vraha sme mali možnosť poznať už od polovice knihy. Osobne preferujem, keď sa meno vraha dozviem až na konci, pretože potom je príbeh napínavejší. Ale aj napriek tomu, bola kniha zaujímavá a prekvapili ma hlavne posledné stránky, lebo záver som naozaj nečakala. Čo sa týka nášho vraha, veľmi sa mi páčilo, ako bol dej okolo tejto postavy opísaný. Mala som možnosť dozvedieť sa o jeho živote viac. Musím priznať, že v niektorých momentoch som s vrahom dokonca aj súcitila. Ako veľké plus som tiež vnímala konverzáciu medzi vrahom a “vojvodom”, ktorá sa v knihe niekoľkokrát vyskytla a robila príbeh zaujímavejším. Hneď prvá konverzácia sa vyskytne už na prvých stranách.

 

Dej sa začína v momente, keď bola Erika Fosterová, detektívka a šéfinšpektorka, privolaná, aby vyšetrila ďalší prípad. Obeťou bol lekár, ktorý bol udusený…. Erika stojí čelom ďalšiemu prípadu a aj keď nemá žiadne očividné stopy, tak ju to neodradí. Túto knižnú sériu by som naozaj odporučila všetkým, ktorí, tak ako ja, obľubujú kriminálne príbehy. Myslím si, že vás tieto knihy od Roberta Bryndzu nesklamú, práve naopak vás pohltia.

 

Nina, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.