Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Od nenávisti je niekedy veľmi blízko k náklonnosti

recenzia | 13. 4. 2023

„Nenávidí ju… takmer tak veľmi, ako po nej túži.“

 

Po prečítaní prvých dvoch kníh zo série „Twisted“ som vedela, že toto je séria, z ktorej chcem prečítať každú jednu knihu. Bola som zvedavá na čítanie príbehu Jules a Josha a teraz konečne nastal ten čas.

 

Nádherný, namyslený a odhodlaný stať sa fenomenálnym doktorom – Josh Chen. Nikdy nestretol ženu, ktorú by nedokázal očariť, až kým mu do cesty nevošla Jules Ambrose. Krásna ryšavka je pre neho tŕňom v oku od chvíle, kedy sa spoznali. No zároveň pohlcuje jeho myšlienky ako žiadna iná žena pred ňou. Keď ich nevraživosť prerastie do jednej nezabudnuteľnej noci, navrhne riešenie: nepriatelia s výhodným usporiadaním a jednoduchými pravidlami. Žiadna žiarlivosť. Žiadna závislosť. A absolútne žiadne zaľúbenie.

 

Jules a Josh sa poznajú roky. Jules je najlepšia priateľka Joshovej sestry Avy a od chvíle, kedy sa stretli, sa navzájom nemali radi. No, „nemali radi“ možno nie je to najlepšie slovné spojenie. Takmer sa nenávideli. Ale okrem nechuti medzi nimi vždy niečo bolo. Niečo, čo obaja popierali veľmi dlho. Keď však Jules nastúpi do novej práce na klinike, na ktorej je Josh dobrovoľníkom, sú nútení správať sa k sebe slušne. Čo obaja nečakali je, že aj toto usporiadanie ich prinútilo vidieť v sebe dobro.

 

Twisted Hate bola rozhodne kniha, do ktorej deja som sa dostala hneď od začiatku. Romantika medzi Jules a Joshom bola intenzívna a pútavá. A určite som si rada prečítala ich príbeh. Boli chvíle, o ktorých som si myslela, že sú príliš ťažké. Až kruté a drsné. Po chvíli som si však zvykla a užívala si knihu naplno.

 

„Prešiel som od túžby zabiť, k ochote zabíjať pre teba.“

 

Táto kniha je v poradí treťou zo série Twisted, ale je možné prečítať si ju ako samostatnú knihu. Pre lepšie pochopenie deja však odporúčam prečítať si predchádzajúce knihy série.

 

!Knihu neodporúčam čitateľom mladším ako 15 rokov!

 

Soňa Čisľáková, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.