Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Pán tieňov

recenzia | 6. 2. 2020

Kniha Pán tieňov je druhou časťou trilógie od úspešnej autorky Cassandry Clare, vydaná vo vydavateľstve Slovart v roku 2018. Je plynulým pokračovaním príbehu Tieňolovcov, ktorý ma zaujal už v prvej knihe Polnočná dáma. Túto knižnú sériu som si vybrala, pretože mojím obľúbeným žánrom je fantasy a nádych romantiky v tomto príbehu je príjemným bonusom.

 

Emma a Julian aj s rodinou a priateľmi čelia novým skúškam a nepriateľom. A aby toho nebolo málo, život im i naďalej sťažuje zakázaná láska medzi mladými parabataimi. K tomu sa pripojil aj znovu oživený bosorák Malcolm so snahou prinavrátiť život svojej dávno mŕtvej láske Annabel Blackthornovej. No to, čo nikto z nich nevedel bolo, že ich všetkých čaká pár prekvapení.

 

Táto kniha je napísaná vskutku pútavo, každá kapitola do príbehu vnáša nové napätie a prekvapenia ako napríklad objavenie nových postáv a ich miestami nečakané konanie. Je vidno, že autorka do príbehu vložila svoje srdce a veľa námahy. Nečakaný záver tejto knihy ma dohnal k slzám a práve vďaka nemu sa už teším ako si prečítam tretiu, a teda poslednú časť tejto série.

 

Klára, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.