Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Pekelní rytieri

recenzia | 6. 5. 2024

Ahojte! Dnes vám predstavím knihu Tigrí tím a sprisahanie pod pekelným kameňom. Napísal ju Thomas C. Brezina a ilustrovala ju Naomi Fearnová. Vydalo ju vydavateľstvo Fragment a má 116 strán.

 

Pre Beu, Luka a Patrika sa výlet v horách zmení na nebezpečné dobrodružstvo. Raz, keď Tigrí tím pozoroval orla, Luk si na horách všimol rytierov s hrncami na hlave. Bea a Patrik mu neverili, tak sa rozhodol, že sa tam pôjde pozrieť. Hore nikoho nevidel, no zrazu ho prepadol nejaký silný muž. Zviazal ho a utiekol. Našťastie sa zjavil zvyšok Tigrieho tímu a zachránil ho. Na druhý deň riešili, kto to bol a s čím to súviselo. V noci počuli krik, tak sa šli pozrieť von. Videli tam štyroch zamaskovaných ľudí, ktorí prepadli sídlo ochranárov zvierat. Najhoršie bolo to, že najväčší hotel sa tiež obával útoku. Je možné, že za tým stojí skupina ľudí, ktorí sa volajú Pekelní rytieri. Mala to byť iba legenda, ale vrátili sa, aby sa pomstili? Podarí sa Tigriemu tímu zistiť, kto sa skrýva za maskami zločincov? To si už prečítajte sami.

 

Túto knihu som si vybral preto, že sa mi veľmi páči celá séria kníh. Čítala sa mi veľmi ľahko, pretože nie je dlhá a čítanie mi spríjemňovali ilustrácie. Najviac sa mi páčil Patrik, pretože je odvážny a silný. Najmenej sa mi páčila jeho teta, ktorá nebola veľmi priateľská. Odporúčam ju každému, kto má rád detektívky a dobrodružstvá.

 

Tobias Briľak, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium V.