Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Pôjdem tam, kam pôjdeš ty

recenzia | 17. 4. 2020

Hlavná hrdinka má kamarátku Ingrid, ktorá jej raz sľúbi, že pôjde všade tam, kam ona. Tento sľub však v jednom okamihu zruší. Hlavná hrdinka zostáva smutná a sama. Rovnako ako jej rovesníci chodí do školy, kde je veľa iných detí, napriek tomu je často osamelá. Asi aj preto v škole nepatrí medzi výborných žiakov.

 

V lete trávi čas so svojimi rodičmi na rôznych výletoch, no po skončení prázdnin sa musí opäť vrátiť do školy, kde prežíva tie isté pocity osamelosti. Ďalší školský rok prešiel takmer bez zmeny, síce si našla pár kamarátov, ale nie nadlho. Dokonca zažila aj jedno rande. Po ďalších letných prázdninách odchádza zo San Francisca.

 

Aj napriek tomu, že príbeh sa sústreďuje na hlavnú postavu, jej meno som sa nedozvedela, čo sa mi zdalo dosť zvláštne. V centre pozornosti sú hlavne pocity mladého dievčaťa, tínedžerky. Hlavným pocitom je osamelosť, ktorá ju sprevádza na každom kroku. Aj napriek tomu, že je to veľmi smutný príbeh, chvíľkami až depresívny, veľmi ma zaujal štýl, akým bol napísaný. S pocitmi postavy som sa dokázala zžiť, no nepodľahla som im.

 

Výber tejto knihy bol ovplyvnený tým, že už jednu knihu od Niny LaCour som prečítala. Bola som zvedavá, aký príbeh bude rozprávať táto kniha. Neoľutovala som. Autorka píše veľmi pútavo, príbeh sa ľahko číta. Určite si si od nej ešte niečo prečítam.

Sára, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.