Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Pokračovanie úspešnej série ešte neprinieslo rozuzlenie príbehu

recenzia | 26. 1. 2023

„Pokloňte sa svojej kráľovnej, alebo pred ňou vykrvácajte.“

 

Poppy by ani vo sne nenapadlo, že niekedy zažije lásku, akú našla u princa Casteela. Chce si užívať svoje šťastie, ale predtým sa musí rozhodnúť, či príjme korunu z kostí a zlata. Vždy túžila po kontrole nad vlastným životom, nie nad ostatnými. Akonáhle však vyjdú na svetlo hriechy kráľovstva, povstane aj dávna sila ohrozujúca všetko, za čo Poppy a Casteel bojovali. A tak dvojica skoro zistí, ako ďaleko je ochotná zájsť pre svoj ľud – aj jeden pre druhého.

 

Koruna z pozlátených kostí začína presne tam, kde končí Kráľovstvo tela a ohňa. Trochu som sa bála, či si budem pamätať všetko, čo sa stalo v dvojke, pretože už uplynul nejaký ten piatok, odkedy som ju čítala, ale v hlave sa mi rozsvietilo celkom rýchlo. Autorka Jennifer L. Armentrout mi hneď v prvých kapitolách privodila dva menšie „infarktíky“. Podobný bol aj koniec knihy. V príbehu sa toho udialo toľko, že ešte som nestihla vstrebať jednu „bombu“ a už vybuchla druhá.

 

V tretej časti série sme sa dozvedeli veľa nových vecí o pôvode Poppy, o jej rodine, o jej schopnostiach, o udalostiach z minulosti a podobne… Konečne som dostala odpovede na veľkú časť mojich otázok z predchádzajúcich dvoch častí. Jadro knihy sa venovalo prevažne vzťahu Poppy a Casteela, čo mi nevadilo, pretože mám túto dvojicu rada. Romantická linka bola oproti ostatným knihám výraznejšia, na čo som si musela chvíľu zvykať.

 

Samozrejme, že príbeh zas musel skončiť v tom „najlepšom“, tak dúfam, že ďalšej časti sa dočkáme čo najskôr. Viem, že na túto sériu sú rôzne názory, ale ja sa rozhodne pridávam k jej fanúšikom. Zatiaľ sa mi páčili všetky tri časti.

 

Soňa Čisľáková, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.