Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Pokrútená láska

recenzia | 14. 3. 2023

Kniha, ktorá je jedno veľké nereálne klišé, ale aj tak si tento príbeh zamilujete úplne najviac!

 

Má srdce z ľadu… ale pre ňu by spálil celý svet. Alex Volkov je diabol s tvárou anjela a s prekliatou minulosťou, ktorej nemôže uniknúť. Jeho úsilie je poháňané tragédiou, ktorá ho prenasleduje po väčšinu života. Jeho bezohľadná honba za úspechom a pomstou mu necháva len málo priestoru pre záležitosti srdca. Keď je prinútený postarať sa o sestru svojho najlepšieho priateľa, začne v hrudi cítiť niečo nečakané: Prasklinu. Oheň, ktorý by mohol jeho svet prevrátiť hore nohami.

 

Ava Chen je slobodná duša uväznená nočnými morami pochádzajúcimi z detstva, na ktoré si nespomína. Napriek svojej zlomenej minulosti však nikdy neprestala vidieť vo svete krásu… vrátane srdca muža zahaleného ľadovou škrupinou, ktorého by nikdy nemala chcieť. Je to najlepší kamarát jej brata. Jej sused. Jej záchranca, aj jej skaza.

 

Minulosť nikdy nebude minulosťou a budúcnosť sa nikdy nebude vyvíjať tak, ako chceme.

 

Príbeh Avy a Alexa sa odohráva na 320 stranách a už v prvej kapitole medzi postavami funguje chémia, aj keď si toho veľa nepovedia. Niežeby Ava nechcela. Ona je totiž v spoločnosti rada. Zbožňuje ľudí, fotografovanie, svoje priateľky, brata a žltú farbu. Je ako slniečko a je ťažké nemať ju rád.

 

A potom je tu Alex. Navonok chladný. Skúpy na slovo, odmeraný, arogantný a čertovsky inteligentný, čo mu je aj na škodu, pretože si pamätá každú chvíľu svojho života. Je to dar, či prekliatie? V každom prípade aj jeho múdra hlavička mu zabezpečila život, v ktorom slovo nedostatok neexistuje. Alex je sirota, jediným príbuzným mu je strýko, otcov brat. Bude stačiť žiara Avinho srdca, aby sa to jeho ľadové rozmrazilo?

 

„Nikdy neprestanem čakať.“
„Prečo?“ frustrovane som rozhodila rukami. „Môžeš mať akúkoľvek ženu, ktorú chceš. Prečo si stále tu?“
„Pretože žiadna z nich nie je ty.“

 

Celé sa mi to veľmi páčilo napriek tomu, že podobný príbeh je v každej druhej knihe. Ale autorka to podala bravúrne. V príbehu je veľa tajomstiev a odhalenia sa budú vynárať na povrch veľmi pomaličky. Ku koncu knihy to nevidím inak, iba ako vyvaľujete očné buľvy a ústa otvárate ako kapor. Štýl písania mi sadol extrémne a vďaka milému humoru mi miestami šklbalo kútikmi úst.

 

Autorka servíruje všetko pekne postupne, či už vzťah medzi postavami, zápletkami a zvratmi, nič nie je unáhlené, všetko sa deje akosi plynulo z daných situácií. Musím priznať, že niektoré dramatické momenty boli „a la“ nadvihnuté obočie, niektoré zvraty predvídateľné, no vôbec mi to neprekážalo, pretože autorka ma vcucla do deja a nepustila.

 

Soňa Čisľáková, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.