Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Pre všetkých fanúšikov ušatého myšiaka

recenzia | 18. 10. 2021

Ahojte všetci! Ďalšiu recenziu vám píše Simona. Na mesiac október som si vybrala knihu Mickeyho najkrajšie rozprávky. Som fanúšičkou Disneyho a myšiaka Mickeyho mám rada. Knihe som sa potešila. Kniha má 192 strán, 8 príbehov, pekne ilustrácie a obľúbené filmové rozprávky od Parníka Willieho až po Princa a žobráka. Tieto príbehy sa mi páčia najviac:

 

Parník Willie

 

Walt Disney sa týmto krátkym čiernobielym filmom zapísal do histórie. Bol to prvý animovaný zvukový film. Disneymu sa tak splnil jeho veľký sen. Film vznikol v roku 1930. Ilustrácie v knihe sú čiernobiele. Príbeh sa odohráva na lodi Willie, na ktorej stretneme Mickeyho, kapitána Peteho, Minnie i papagája.

 

Ples v stodole

 

V tomto príbehu Mickey zorganizuje veselú tancovačku pre svojich kamarátov. Film vyšiel v roku 1930. Ilustrácie sú typické pre tridsiate roky minulého storočia.

 

Princ a žobrák

 

V tomto filme bol Mickey naposledy stvárnený tradičnou animáciou. Potom sa už k slovu dostali počítače. Príbeh sa odohráva v kráľovstve, kde je každý šťastný až do chvíle, kedy ich kráľ ochorie… Ale vtedy sa začína dobrodružstvo.

 

Kniha sa mi veľmi páči, určite ju odporúčam aj ďalším čitateľom.

 

Simonka Burdová, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.