Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Príbeh času

recenzia | 16. 10. 2024

Na čítanie som si vybrala knihu Aru Šah a koniec času, ktorú napísala mladá autorka Roshani Chokshi. Pri písaní tejto knihy sa autorka inšpirovala indickou mytológiou, preto je plná rôznych bohov, démonov a božských zbraní, o ktorých sme mnohí ani nepočuli.

 

Aru Šah je dievča, ktoré klame, aby zapadlo. Jej mama pracuje v múzeu, kde aj bývajú. Mama jej stále zakazuje zapaľovať lampu v Sieni bohov. No raz, keď sa Aru chce ukázať pred spolužiakmi, lampu zapáli a prebudí démona Spáča. Keď to zistí, príde k nej jeden z bohov, aby jej povedal, že je Pandouvka – patrí do skupiny 5 bratov Pandouvcov, ktorí bojujú proti démonom.

 

Boh, ktorý za Aru prišiel, mal podobu holuba, takže ho začala volať Hrk. Hrk ju zaviedol za druhou Pandouvkou menom Mini a všetci traja sa vybrali na nebeský súd. Tam sa dozvedeli, kto je ich božský otec a kde sú zbrane, ktorými môžu poraziť Spáča.

 

V knihe sa dozviete, ako sa Aru v jej boji darilo a či sa jej podarilo poraziť démona Spáča. Kniha sa mi páčila, bola zaujímavá, pretože Aru zažila veľa dobrodružstiev, a bola napínavá, pretože sa Aru častokrát dostala do úzkych a hľadala východiská z nebezpečných situácií. Počas čítania knihy som zažila rôzne emócie – napätie, zlosť, sklamanie…

 

Koniec knihy bol nečakaný, preto by som si rada prečítala aj jej pokračovanie. Knihu by som odporučila čitateľom okolo 12 rokov, ktorí majú radi napätie.

 

Sára Fedorjaková, 10 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium VI.