Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Príbeh Tracy Bakerovej o Tracy Bakerovej

recenzia | 4. 12. 2020

Hľadala som nejakú knihu, pri ktorej sa zasmejem a tak som siahla po Príbehu Tracy Beakerovej, ktorý napísala Jacqueline Wilsonová. Alebo ten príbeh napísala v skutočnosti Tracy Beakerová? Je to trochu zložitejšie.

 

Tracy Beakerová je desaťročná divoška, ktorá vyrastá v detskom domove. Vykopli ju z dvoch pestúnskych rodín a zradila ju aj najlepšia kamarátka. Stále sníva o tom, že si po ňu príde jej úžasne krásna mama, ale tá má zrejme iné starosti. Tracy túži byť spisovateľkou. Jej život je dosť zaujímavý, a tak píše knihu o sebe. Je to vlastne kniha v knihe.

 

Príbeh je v niektorých častiach smutný, ale na iných zase veľmi vtipný. Ilustrácie sú vlastne obrázky, ktoré kreslila sama Tracy a tie boli z celej knihy najsmiešnejšie. Nepoznám nikoho, kto by vyrastal bez rodiny v detskom domove, čiže kniha bola pre mňa aj celkom poučná. Určite by som nechcela byť na mieste Tracy, lebo jej život v detskom domove bol dosť ťažký a smutný. Záver je však celkom optimistický, lebo nakoniec sa možno jej pobyt v „Smradľavej diere“ skončí.

 

Emília, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium II.