Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Príbehy o pocitoch a rozvoji piesní a príbehov v Číne a Japonsku

recenzia | 14. 3. 2023

Rozprávková kniha Tichá hudba jemne padajúceho snehu od spisovateľky Jackie Morris sa mi veľmi páči, lebo sa jej dej odohráva v Číne a v Japonsku. Kniha je presne týmto zaujímavá, že v nej nie sú klasické príbehy ako napríklad Červená čiapočka, Sedem kozliatok atď. Pre mňa boli rozprávky naozaj nové a veľmi zaujímavé. A teraz Vám jeden z príbehov trošku, a dúfam, že zaujímavo, opíšem:

 

Boli dve sestry, ktoré všetko robili spolu a všade spolu chodili. Jedného dňa sa museli rozdeliť, lebo šli zbierať piesne a príbehy po celom svete. Jednu sestru poslali na juh a druhú na sever. Tá, ktorú poslali na juh zažila niečo úplne iné ako sestra, ktorú poslali na sever. Obe ale v ich zážitkoch sprevádzala hudba.

 

Táto kniha má veľmi zaujímavé ilustrácie, ktoré skvelo vyjadrujú dej príbehu, čo práve čítate. Navyše znázorňujú aj kultúru ázijskej krajiny. Na začiatku knihy je jedná pani, ktorá putuje svetom a snaží si nájsť priateľov, ktorí by k nej boli dobrí a priateľskí. Potom sú tam ďalšie rôzne príbehy. Spolu ich je až dvanásť a všetky sú magické. Knihu by som odporučila čitateľom vo veku 9 až 11 rokov.

 

Grétka Džujková, 10 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.