Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Rapundzel a záchrana Alfieho mamy

recenzia | 14. 3. 2023

Za mesiac január som si na čítanie vybrala knihu Malé legendy? Džinova kliatba od Toma Percivala. Je to tretí diel zo série fantastických kníh zo sveta rozprávok.

 

Hlavnou postavou knihy je dievča Rapundzel, ktoré má veľa kamarátov a nie je to preto, že je princeznou. Jedného dňa Rapundzel a jej kamaráti čakali na rodičov. Mali veľa času, a tak sa rozhodli, že sa budú hrať schovávačku. Rapunzel sa ukryla v jednej izbe, do ktorej mala od rodičov zakázané chodiť. No, napriek tomu do miestnosti vstúpila a videla, že v izbe je stará urna, ktorá vyzerala čarovne a lákavo. Keď do urny nechtiac jemne ťukla, urna sa rozpadla. Vyšiel z nej džin a začal hneď kričať na Rapundzel, že na ňu vyriekne kliatbu. Princezná sa bránila a sľubovala džinovi možné i nemožné, ale nefungovalo. Džin vyriekol kliatbu, a viac vám neprezradím.

 

Na knihe sa mi páčilo, že hlavná a zároveň moja obľúbená postava Rapundzel, bola veľmi odvážna a obetavá. Jej kamarát Alfie potreboval pomoc a ona s priateľmi neváhali a hneď mu pomohli. V knihe boli pekné čiernobiele obrázky, ktoré skvele vyjadrovali dej knihy. Keď som sa v kníhkupectve prvýkrát pozrela na obálku knihy tak som na nej dole zbadala malým bielym písmom napísanú túto vetu: „Dávaj si pozor na to, čo si praješ!“ A odvtedy som tú knihu chcela celú čím skôr prečítať!

 

Grétka Džujková, 10 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.