Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Santasaurus

recenzia | 10. 5. 2022

Mojím výberom na štvrtý mesiac v roku je kniha Santasaurus od Toma Fletchera. Má 367 strán a 33 kapitol. Vydalo ju vydavateľstvo Slovart. Vybrala som si ju kvôli mladšiemu trojročnému bračekovi, ktorý má veľmi rád dinosaury.

 

Santasaurus je – zdá sa – posledný, jediný dinosaurus na svete. Doma, na prešťastnom Severnom póle, sa občas cíti neskutočne osamelo. Myslí si, že zapadne, ak sa naučí lietať ako Santove soby. Podobný problém má aj Viliam Dily, chlapec milujúci dinosaury, ktorý nezapadá do kolektívu odkedy, sa prisťahovala čertica Berta. Ich životy sa rýchlo zmenia, keď na saniach so Santom príde ako čierny pasažier aj Santasaurus. Prežijú spolu veľké dobrodružstvo, v ktorom sa naučia, že všetko je možné, ak tomu veríš.

 

Kniha sa mi veľmi páčila. Bola celá vo vianočnom duchu. Santasaurus, podľa mňna, perfektne zapadol medzi škriatkov, Santu, alebo lietajúce soby na Severnom póle, lebo bol celý modrý a s vločkami na chrbte. Prekvapilo ma, aká bola čertica Berta zlá a nafúkaná (Kto by povedal, že je na zozname zlých detí?). A Santa bol obrovský! Jednoznačne si túto knihu prečítam vždy na Vianoce…

 

Ema Ťažká, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.