Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Sherlock Junior znova v akcii!

recenzia | 4. 5. 2022

Ahojte kamaráti. Tento mesiac som si vybrala knihu Sherlock Junior a krkavce z londýnskeho Toweru. Autorom knihy je Thilo a ilustrátor Nikolai Renger. Táto kniha má 96 strán na čítanie + 8 strán slovníka, v ktorom sú preložené všetky anglické vety. V knihe sú aj hádanky a rébusy pre milovníkov záhad a detektívok, a navyše sa naučíš po anglicky raz-dva. Je tam 8 kapitol. Vydalo ju vydavateľstvo Slovart. Kniha je veľmi pekne ilustrovaná.

 

Tak a teraz vám prezradím kúsok z deja. O´Connorovi, ktorý je Pán krkavcov, počas búrky v noci zmizli krkavce. V detektívnej kancelárii sa Sherlock a Watson nudili, pretože nemali žiaden prípad. Zrazu niekto zazvonil. Watson otvoril dvere a pred ním stál vysoký muž v oblečení strážnika Tower of London. Vstúpil dnu, no Sherlock sa už stihol schovať za paraván. A viete prečo? Dospelý si myslia, že deti nemôžu byť dobrí detektívi. Ale veľmi sa mýlia!!! Preto sa Sherlock musí vydávať za dospelého. John O´Connor začal rozprávať, čo sa stalo. „Cez noc mi zmizli krkavce. Musíme ich čím skôr nájsť, lebo keď krkavce nie sú na svojom mieste, Tower sa zrúti!!!“ Keď chcete vedieť čo sa stalo a ako Sherlock s Watsonom príprad vyriešili, utekajte rovno do Kníhkupectva na Korze si kúpiť knihu.

 

Túto knihu hodnotím veľmi dobre. Veľmi ma bavila. Čakala som na 4. časť dlho. Čítala sa mi ľahšie, lebo tam boli väčšie písmená. Moje obľúbené postavy sú Sherlock a Watson a páčili sa mi preto, lebo sú detektívi a sú múdri. Verím, že vyjde aj piata časť. Tak dočítania kamoši.

 

Liliana Šidlovská, 9 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.