Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Škola na mizine

recenzia | 6. 5. 2024

Ahojte! Chcel by som vám predstaviť knihu: Denník odvážneho bojka Dutá hlava. Napísal a ilustroval ju Jeff Kinley. Kniha má 217 strán a vydalo ju vydavateľstvo Stonožka. Je to už 18. časť.

 

Gregova škola má veľmi zlé výsledky v testovaní. Okrem toho má aj finančné problémy. Je to s nimi až také zlé, že keď sa nezlepšia, školu budú musieť zavrieť. Riaditeľ začal po škole rozdávať plagáty a výrobky rôznych firiem, len aby zarobili viac peňazí. Ani učitelia nie sú dobrí. Greg niekedy pochybuje, či majú vyštudovanú vysokú školu. Na záverečnom testovaní by sa mali všetci snažiť, inak školu naozaj zavrú a žiaci budú musieť ísť študovať inde. Sú dve možnosti – buď pôjdu na dobrú luxusnú školu, kde dostávajú masáže na uvoľnenie mozgu alebo na zlú, kde nemajú ani klimatizáciu. Podarí sa Gregovi a spolužiakom zachrániť starú školu? Alebo sa v jeho živote začne úplne nová kapitola?

 

Táto kniha sa mi veľmi páčila. Tak, ako každá iná časť z tejto série. Bola plná ilustrácií a zábavného textu. Najviac sa mi páčil Gregov učiteľ latinčiny, ktorý si vymyslel vlastný jazyk a Greg ten jazyk ovládal výborne. Keď zistil, že jazyk ani neexistuje, ostal dosť sklamaný. Túto knihu odporúčam každému, kto sa pri čítaní kníh rád zasmeje a páčili sa mu aj predošlé časti.

 

Tobias Briľak, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium V.