Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Skúsil niečo a vyšlo to!

recenzia | 2. 5. 2022

Ahoj! Tu je Ela. Na tento mesiac som si pre vás pripravila recenziu na knihu Denník odvážneho bojka 16 Veľká šanca. Napísal a ilustroval ju Jeff Kinney. Vyšla v roku 2022 vo vydavateľstve Stonožka. Preložila ju Elena Guričanová. Kniha má 217 strán (tak ako každý „ bojko“). Tak to sme si prešli. Šup a teraz trochu na dej!

 

Greg nemá na šport veľmi dobré spomienky. Keď bol v škôlke, bolo to ešte celkom fajn. Hrali si futbal bez pravidiel. No neskôr je to už horšie. Namiesto bufetu s dobrotami ho mamy nahradia zdravou stravou. Iba raz v živote bol Greg na zápase, a to na ragbyovom. Vtedy sa konala aj súťaž o najlepšieho fanúšika a neuveríte – Greg ju vyhral! V škole majú tiež športový deň a nedopadne to celkom víťazoslávne. So športom už nechce mať nič spoločné, no na mamine naliehanie sa prihlási na basketbal. Za sezónu nevyhrajú ani jeden zápas, takže jeho mama založí klub pre vypadnutých. A ako to skončilo? To si už prečítajte sami. Knihu určite zoženiete v Kníhkupectve na korze.

 

Veľký plusom knihy bolo aj to, že obsahovala tri športové nálepky. Bola celkom zábavná. Trochu mi aj vyhovovala, lebo ja veľmi basketbal nemusím. Keď ho ideme hrať na telesnej spolužiaci z neho „šalejú“, ale ja až tak nie. Vždy sa ma pýtajú, prečo ho nemám rada. Tak je to preto, že mi to veľmi nejde. Ale šport celkovo milujem. No už sa teším na ďalšie pokračovanie. To je všetko a ja už bežím čítať ďalšiu knihu. Dočítania kamaráti.

 

Ela Myciová, 9 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.