Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Súboj tvoričov

recenzia | 9. 5. 2022

Je tu nový mesiac máj a ja som sa rozhodol vybrať si poslednú časť knižnej série Magistérium, teda Magistérium: Zlatá veža od autorov Holly Black a Cassandra Clare. Na túto časť som sa veľmi tešil, pretože v predchádzajúcej 4. časti bolo veľa zvratov. Myslím si, že táto časť bola najlepšia.

 

Keďže ide o poslednú časť tejto série, tak sa v knihe toho naozaj veľa udialo. Po spleti udalostí, ktoré sa udiali na konci predchádzajúcej časti, sa Call vracia domov spolu s jeho ocom Alastairom a s Aaronom. Aj napriek tomu, že Calla nemá v magistériu nikto rád, je prinútený vrátiť sa tam. Čaká ho totiž zlatý ročník. Táto kniha vás tak pohltí, že vždy budete chcieť pokračovať v čítaní. Mne sa najviac páčila časť, kde bol opísaný súboj medzi dvoma hlavnými postavami. Väčšinou to býva tak, že zvíťazí strana dobra, ale niekedy sa to môže zmeniť. Ak sa chcete dozvedieť, ako to dopadlo na konci, tak si prečítajte posledný diel série.

 

Ako to pri čítaní býva, tak každý si v knihách nájde svoje obľúbené postavy a naopak postavy, ktoré nemal rád. Ja som si našiel dve obľúbené postavy. Jednou z nich je Alastair, otec Calla. Aj keď sa Alaistar veľmi v knihe nevyskytoval, páčila sa mi jeho povaha. Bol veľmi milý a nápomocný. Svojho syna mal natoľko rád, že sa preňho obetoval. A druhou najlepšou postavou, podľa mňa, bol Call. Keď bol malý, tak mu zomrela mamka – Sarah. Bol hlavným hrdinom tejto série a myslím si, že aj preto je najlepšou postavou. Bol milý, trpezlivý a statočný. Nepáčila sa mi Celia. Ku Callovi sa totiž nesprávala pekne a ohovárala ho. Aj keď neskôr pochopila, že je dobrý, názor na ňu nezmením.

 

Mne sa táto séria veľmi páčila. Celkovo mi pripomínala Harryho Pottera, ktorého mám veľmi rád. Ak aj vy máte radi Harryho Pottera, tak si prečítajte aj Magistérium. Určite by som si ju prečítala ešte raz. Dal by som jej 5/5 hviezdičiek.

 

Alex Bodnár, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.