Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Tri mŕtvoly a len jedna obeť

info | 16. 10. 2018

Dobrá správa pre fanúšikov seriálu KOSTI. Vo Vydavateľstve SLOVART práve vyšla nová kniha od producentky seriálu a autorky jeho knižnej predlohy Kathy Reichsovej.

V krimi románe Pavúčie kosti zavolajú Temperance Brennanovú k mŕtvole muža zabaleného v igelitovej fólii, ktorú vytiahli z rybníka na juhu Québecu. Krátko nato obeť identifikujú ako Johna Loweryho. Toho však vyhlásili za mŕtveho už v roku 1968. Podľa záznamov zahynul pri páde helikoptéry vo Vietname a jeho telo pochovali v Severnej Karolíne. Ako mohol jeden človek umrieť dvakrát? A ako sa telo amerického vojaka dostalo do Kanady? Tempe sa vydáva do Severnej Karolíny, aby exhumovala a preskúmala zvyšky tela uložené v Loweryho hrobe. Čoskoro sa objavia ďalšie ostatky a pri nich Loweryho identifikačná známka. Tri telá, jedno meno. Ktoré z nich skutočne patrí Johnovi Lowerymu?

Kathy Reichs (1950, Chicago) je forenzná antropologička, certifikovaná Americkou radou súdnej antropológie. Bola členkou správnej rady a viceprezidentkou Americkej akadémie forenzných vied, v súčasnosti pôsobí v Poradnom výbore sekcie Národných policajných služieb Kráľovskej kanadskej jazdnej polície. Preslávila sa románom Prídem ťa zabiť (SLOVART 2013), ktorý sa stal bestsellerom New York Times a získal Ellisovu cenu za najlepší debut. Ústredná postava románu, forenzná antropologička Temperance Brennanová, vystupuje ako autorkino alter ego aj v ďalších jej dielach. V trileroch z prostredia forenzných vied sa opiera o vlastné bohaté skúsenosti.

TS