Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Večierky, šampanské a tanec…

recenzia | 13. 3. 2020

Na knihu Zlaté nebo od Laury Wood som čítala rôzne recenzie, kde sa spomínala podobnosť s knihou Veľký Gatsby. A to ma veľmi zaujalo. Rozhodovanie bolo ťažké, ale nakoniec sa táto kráska stala mojím februárovým výberom.

 

Sedemnásťročná Lou je očarená krásou opusteného panského sídla Cardew House. To miesto ju lákalo natoľko, že sa začala vkrádať do sadu a nakoniec aj do domu. Jej návštevy však ukončil návrat majiteľov. Predtým tiché miesto ožilo a premenilo sa na dejisko nikdy sa nekončiacich večierkov a plesov. Lou sa s majiteľmi spriatelí a začína si plnými dúškami užívať život spoločenskej smotánky. Čoskoro však zistí, že rodina Cardewovcov má svoje tajomstvá a pod trblietavým pozlátkom sa ukrýva prázdno a temnota.

 

Počas čítania som si zamilovala atmosféru príbehu. Vedela som si živo predstaviť, ako tancujem pod veľkým zlatým lustrom a vlním sa v tónoch džezovej hudby. Autorka bola v opise prostredia majsterka. No dej trošku „pokulhával“. Niektoré veci boli dosť zrejmé už na začiatku. Čakala som väčšie odhalenia, zvraty a prekvapenia. Občas to bola až nuda. Ako v správnej „Young adultovke“ sa tu objavila aj romantika, ktorá bola rozkošná, až som sa musela nad niektorými časťami pousmiať.

 

Ak hľadáte nejakú milú nenáročnú oddychovku tak určite dajte tejto knihe šancu.

 

Tamara, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.